Antallet af mesterskabskandidater reduceret i Rom

Weekendens andet løb i ABB FIA Formula E World Championship blev knapt så dramatisk som lørdagsløbet på gaderne i Rom blev.

En stor del af holdene havde haft travlt med at reparere, og i flere tilfælde, bygge helt nye biler henover natten, efter gårsdagens store uheld. Men alle 22 biler var klar til at deltage i dagens løb.

Jake Dennis i Avalanche Andretti startede fra Pole Position, foran mesterskabsførende Nick Cassidy i Envision Racing, Norman Nato i Nissan, gårsdagens vinder Mitch Evans i Jaguar TCS Racing, Sam Bird i Jaguar TCS Racing, Maximilian Günther i Maserati MSG, Dan Ticktum i NIO 333, Sebastien Buemi i Envision Racing, Edoardo Mortara i Maserati MSG, og Antonio Felix da Costa i TAG Heuer Porsche.

Hankook Rome E-Prix 2023 Race 2 start
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Dennis tog starten, selvom han blev udfordret af Cassidy.

Senere på den første omgang kom Nato frem på andenpladsen. og sendte Cassidy ned på P3.

Cassidy kom forbi Nato igen omgangen efter, og det åbnede døren så Evans også kunne kommer med forbi. Få sving senere gik Evans også til angreb på Cassidy, men måtte flette ind bagved igen.

Der var ballade på anden omgang af løbet, hvor Evans kørte op i bagenden af Cassidy, og fløj henover bilen, men heldigvis landede med bunden ned af. Længere tilbage i feltet mistede Rene Rast og Jean-Eric Vergne, og Antonio Felix da Costa deres frontvinger, da der var et harmonika sammenstød. Alle biler kunne køre videre, men der lå en masse vragdele på banen. Det udløste en Safety Car, så banen kunne blive renset.

Efter et par omganges oprydning, blev løbet givet frit igen.

Masser af kørere aktiverede Attack Mode ved første mulige chance. Igen var det 8 minutter, som skulle bruges i to portioner.

Der var let kontakt mellem Dennis og Nato, hvilket skadede frontvingen på sidstnævnte.

Nick Cassidy
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

JEV pittede, da han havde så store skader på raceren, at han ikke havde andre muligheder end at køre ind til reparationer. Evans måtte også pitte, da bilen kørte meget skidt.

Det lykkedes Dennis at aktivere den første portion Attack Mode, og stadig holde fast i føringen. Nato dykkede også ind på samme omgang, mens Bird ventede med at aktivere den ekstra power.

Antonio Felix da Costa tog et risikabelt sats i Sving 7, og prøvede at bremse sig forbi en konkurrent, men endte i stedet selv i afkørselsområdet, hvor han dog fik bilen vendt rundt – men tabte flere placeringer.

Ticktum forsøgte at angribe Buemi, men måtte flette ind bagved igen.

Bird lå Dennis under hårdt pres, men amerikaneren var god til at få lukket ned for englænderens angreb.

Maximilian Günther
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Lucas Di Grassi ramte muren i Sving 8, efter tæt kørsel med Antonio Felix da Costa, og måtte kravle tilbage mod pitten med den skadede bil.

Roberto Merhi pittede på grund af problemer med bilen. Så nogle rigtig trælse minutter for holdet.

Da Bird dykkede ind for Attack Mode for første gang, røg han tilbage på 4. pladsen, i det tætte felt.

Dennis og Nato tog deres andet Attack Mode på samme tid, og kom endda ud foran Bird, som kun var halvvejs gennem hans første portion.

Buemi faldt bag begge Maserati MSG biler, da han aktivere sit første Attack Mode, men kom forbi igen, da de to blå biler aktiverede Attack Mode på samme tid.

Bird fik den sidste Attack Mode aktiveret uden at miste en placering, mens Buemi tabte en enkelt placering til Mortara.

Frijns måtte pitte med tekniske problemer, men lå i forvejen udenfor top-10.

Dennis havde et pænt forspring til Nato, som stadig kunne køre videre, selvom frontvingen han lidt ned i den ene sidste, og skrabede mod asfalten. Bird lå helt oppe bagved Nato, og lå maksimalt pres på franskmanden.

Sam Bird
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Antonio Felix da Costa fik en 5 sekunders straf for kontakten med Di Grassi.

Ydermere havde portugiseren også været tæt på Andre Lotterer, men den episode fik han blot en advarsel for.

På sidste omgang af løbet var der kontakt mellem Cassidy og Lotterer, men de to biler var allerede udenfor pointene. Cassidy dykkede meget sent på tyskeren, som endte i barrieren. Cassidy fik efterfølgende en 5 sekunders tidsstraf for kontakten.

Jake Dennis i Avalanche Andretti vandt løbet, foran Norman Nato i Nissan, Sam Bird i Jaguar TCS Racing, Edoardo Mortara i Maserati MSG, Sebastien Buemi i Envision Racing, Maximilian Günther i Maserati MSG, Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche, Stoffel Vandoorne i DS Penske, Dan Ticktum i NIO 333, og Nico Müller i ABT Cupra på P10.

Mitch Evans har fået en straf på 5 placeringer i den næste kvalifikation, efter kontakten med Nick Cassidy.

Jake Dennis, Norman Nato
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

I mesterskabet har Jake Dennis nu en 24 points føring over Nick Cassidy, med Mitch Evans, og Pascal Wehrlein på de efterfølgende pladser. Kun de fire kørere har en teoretisk mulighed for at vinde mesterskabet.

Envision Racing fører Teammesterskabet, foran TAG Heuer Porsche, Jaguar TCS Racing, Avalanche Andretti, og DS Penske.

Der er kun to løb tilbage. De skal køres den 29.-30. juli omkring ExCeL arenaen i London, som er en kombineret indendørs og udendørs bane, som vi har set i de seneste sæsoner.

Relaterede nyheder